Açıklandı: R Ashwin, Avustralya'ya Karşı Pembe Top Testinde Neden Washington Sundar'ın Yerini Aldı?

oKMaDeM

New member
R Ashwin, 2. Test için Hindistan'ın XI'inde Washington Sundar'ın yerini aldı© AFP

Hindistan'ın geri dönen kaptanı Rohit Sharma, Cuma günü Avustralya'ya karşı yapılan ikinci testte kura çekimi sırasında büyük bir sürpriz yaptı. Rohit ve Shubman Gill'in dönüşü beklenirken, Hint takım yönetimi aynı zamanda çok yönlü spin-bowling oyuncusu Washington Sundar'ı tecrübeli Ravichandran Ashwin ile değiştirdi. Perth'teki ilk Testte Sundar'ın Ashwin ve Ravindra Jadeja'ya tercih edilmesi nedeniyle geri dönüş birkaç kişiyi şaşırttı. Ancak Adelaide'deki gece-gündüz yarışmasında Hindistan'ın XI'inde yeri yoktu. Ancak bu seçimin arkasında güçlü bir neden var.
Konu denizaşırı karşılaşmalara gelince, tek topaç pozisyonu için çoğu savaşı kazanan kişi Jadeja'dır. Ancak pembe top maçları açısından en çok etkilenen Ashwin oldu.
Ashwin'in pembe top maçlarında kendi adına 18 kalesi var ve Hintli bowling oyuncuları listesinde 1 numara oldu. Axar Patel, 14 kafa derisi ile sıradaki Hintli.

Ashwin en son 2020'de Adelaide'de Hindistan adına oynanan pembe top maçında yer aldı. Maçta beş kalede hak iddia etti. Ashwin, top konusundaki güvenilirliğinin yanı sıra sopaya da güveniyor.

Hindistan kaptanı Rohit, Sundar-Ashwin takasına girmemesine rağmen kura atışı sırasında değişiklikleri duyurdu.

Rohit şunları söyledi: “Önce vuruş yapacağız. İyi bir sahaya benziyor, şu anda biraz kuru görünüyor, ayrıca yeterli çim kaplama da var. Hızlı atıcılar için bir miktar taşıma gücü olacak. Oyun devam ettikçe, ' Vuruş yapmak daha iyi olacak. Bunda herkes için bir şeyler olacak.

“İki haftadır buradayım. Ağlara iyi bir vuruş yaptım, oyun da oynadım, artık hazırım. Molalar memnuniyetle karşılanır. Momentum da önemli. Kaldığımız yerden devam etmek istiyoruz. 3 değişiklik yaptım. Geri döndüm, Gill geri döndü. Orta sıralarda vuruş yapıyorum, bu farklı ama mücadeleye hazırım.”

Bu makalede bahsedilen konular