100. Test Sınırım Annem İçin: Jonny Bairstow

oKMaDeM

New member
Bu hafta 100. Testini oynayarak önemli bir dönüm noktasına ulaşmaya hazırlanan İngiliz kaleci-vurucu Jonny Bairstow, bu başarısını, onun itici gücü olan ve zor zamanlarda aileyi bir arada tutan kanserden kurtulan annesine adadı. 34 yaşındaki oyuncu, Perşembe günü Hindistan'a karşı yapılacak beşinci ve son Teste çıktığında 100. Test sınırını kazanan 17. İngiliz olacak ve bu, zorlu bir çocukluk ve uzun bir hayat dönemi geçiren Bairstow için duygusal bir hafta olacak. kariyerini tehdit eden yaralanma.

“Oynarken bazen babamı düşünüyorum. Ama daha çok annemin, olan her şeyden sonra iyi olduğumuzdan emin olmak için ne kadar çok çalıştığını düşünüyorum. Bizi bir aile olarak bir arada tutmak için. Bu benim itici gücüm oldu” dedi. 'Telegraph Sport'u anlattı.

Bairstow, eski bir İngiltere kalecisi olan babası David intihar ederek öldüğünde henüz 8 yaşındaydı. Annesi Janet, iki kez meme kanseriyle mücadele edip yenmesine rağmen aileyi bir arada tuttu.

“Annem gücün vücut bulmuş hali. Orada bir kararlılık vardı. Üç işte çalıştı ve zor zamanlarda 10 yaşın altında iki çocuğu vardı. Beni Leeds United'a (gençlerde futbol oynadığı yer) Headingley'e götürüyordu. her türlü başka yer.

“Bütün bunların karşılığını ödüyorum, onların iyi olduğundan emin oluyorum ve kendi ailem için de bir hayat yaratıyorum.

“İki kez kansere yakalandı. O çok güçlü bir kadın; yaşadığı diğer şeyleri düşünmeden önce bunu iki kez atlatması, kadının gücünü ve kararlılığını gösteriyor.” Bairstow sık sık babasıyla karşılaştırılıyor ve 34 yaşındaki çocuk “orada oturuyor, bira içiyor, gururla bakıyor ve haftanın tadını çıkarıyor” diyor.

“Gösteri yapmaya çalışacağım”

Bairstow, büyürken kahramanlarını izlerken bir Test kriket oyuncusu olmayı çok istediğini ve beşinci Test sırasında bir gösteri sergilemek istediğini söyledi.

“Bir günlük kriket izleyerek büyümedim, Test kriketini izleyerek büyüdüm. Bu benim için her şeydi. Sevdim [Michael] Vaughan, [Marcus] Trescothick, KP [Kevin Pietersen]”dedi.

“Headingley'e gittiğimi, İngiltere'nin kapalı alanda net seansı yapmasını izlediğimi hatırlıyorum. Vodafone mavisi eşofman giymişlerdi ve ben buna hayran kalmıştım. Bana ilham verdi ve bunun bir parçası olmak için çaresizce çabalıyordum.” “Duygusal bir hafta olacak. Bu olayın tadını çıkarmak ve dünyanın her yerinde bizi takip eden muhteşem hayranlar için çocuklarla birlikte bir gösteri düzenlemeye çalışmak istiyorum.”

Kariyeri tehdit eden sakatlıktan kurtulmak “en büyük zorluktu”

Bairstow, 2022'de golf sahasında garip bir kaza geçirdi; bacağı kırıldı, ayak bileği çıktı ve buna bağlı olarak bağ hasarı oluştu ve bu yaralanmanın ardından iyileşmek onun “en büyük mücadelesi” oldu.

“Sanırım bundan geri dönmeyi düşünüyorum [the injury] bir numaradır. Cerrahın geri döndükten sonra durumun ne kadar kötü olduğunu söylemesi beni beklediğimden çok daha fazla etkiledi. “O sırada bana bunun kötü olduğunu söylediler ancak bunun kariyerinin sonu olması gerektiğini bildiklerini söylemediler.

“Bundan geri dönmek için, benim yaptığım gibi wicket ve vuruş yaparak altı Test maçını geçmek [last summer], o yaralanmadan sadece birkaç ay sonra. İnsanların performansım hakkında konuşacağını biliyorum, bunu yapabilirler. Ama bunu yapmaktan çok gurur duydum. “Geri dönüp dönemeyeceğimi bilmiyordum” dedi.

(Başlık dışında bu hikaye Haberler personeli tarafından düzenlenmemiştir ve ortak bir yayından yayınlanmıştır.)